Vergelijk de bureauwaardering tarieven
90% van de bureauwaardering-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland
Bureauwaarderingtarieven vergelijkt:
  • Goedkope taxateurs in uw regio
  • Op basis van tarieven en kwaliteit
  • Acceptatie door alle financiële instellingen
  • Een snelle en goedkope woningtaxatie

Veelgestelde vragen Bureauwaardering

Moet de taxateur bij mij uit de regio komen?
Bij een taxatie is het zo dat de taxateur bij u uit de regio moet komen. Dat geldt ook voor een bureauwaardering. Via bureauwaarderingtarieven.nl kunt u taxateurs selecteren die in uw regio werken.

Is een bureauwaardering hetzelfde als een taxatie?
Ja en nee. Een bureauwaardering is een taxatie van uw woning, waarbij de taxateur niet persoonlijk bij u langs komt. De taxateur bepaalt de waarde van de woning op afstand. Hij gebruikt een aantal modellen om de waarde van de woning te bepalen. Een bureauwaardering mag alleen als uw geldverstrekker dat toestaat en als de hypotheek niet hoger is dan 90% van de woningwaarde.

Wat zijn de voorwaarden voor een bureauwaardering?
Een bureauwaardering is alleen mogelijk als u aan een aantal voorwaarden voldoet. Allereerst moet uw geldverstrekker akkoord gaan met een bureauwaardering. Daarnaast mag de hypohteek niet hoger zijn dan 90% van de woningwaarde.

Wat zijn de voordelen van een bureauwaardering?
Een bureauwaardering heeft als voordeel dat het sneller en goedkoper is dan een gewone taxatie. De taxateur komt niet langs om de woning te bekijken. Maar hij gebruikt modellen om de woningwaarde te berekenen. Daarom heeft de taxateur minder tijd nodig voor een taxatie.

Wat zijn de nadelen van een bureauwaardering?
Een nadeel is dat een bureauwaardering niet altijd mogelijk is. U moet toestemming hebben van uw geldverstrekker voor een bureauwaardering. Daarnaast mag de hypotheek niet hoger dan 90% van de woningwaarde zijn. De taxateur beoordeeld de woning vanachter zijn bureau. Hij ziet dus niet de binnenkant van de woning. En kan de staat van onderhoud ook niet meenemen in zijn waardering.

Is een bureauwaardering toegestaan voor een hypotheekaanvraag?
Ja, soms wel, maar niet altijd. U moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Allereerst moet de geldverstrekker hier toestemming voor geven. Daarnaast mag de maximale hypotheek niet hoger zijn dan 90% van de woningwaarde. In een aantal gevallen is een bureauwaardering nooit een optie. Dat leest u hier.